88 44 00 44 Info@kiro.dk

Diskusprolaps i lænden

Man kan godt blive behandlet ved kiropraktor hvis man har en diskusprolaps i lænden. Behandlingen tilpasses altid til både personen og problemet.

Via behandlingen aflastes den beskadige bruskskive, så den heler hurtigere, og de mange kompensatoriske gener en diskusprolaps kan medføre vil blive mindsket.

Man vil blive grundigt undersøgt og monitoreret, og der bliver indgående informeret om det forventede forløb, forholdsregler og muligheder for selvhjælp.

En diskusprolaps opstår, når en bruskskive i ryggen giver efter og den indre geleagtige kerne skubbes ud mod kanten af skiven. Dette skaber en udposning, som i nogen tilfælde rammer en forbigående nerverod og bl.a. kan give symptomer i benet. Dette kan også kaldes iskias – men betegnelsen iskias dækker blot over symptomer i benet hvilket kan have mange andre årsager end diskusprolaps.

Bruskskiven kan blive beskadiget ved en enkelt større påvirkning i forbindelse med en ulykke eller lign. De fleste gange sker det dog som følge af forkert belastning gennem længere tid. Dette gør bruskskiven svag, hvorefter selv et mindre vrid kan udløse prolapsen.

Hvis en nerve bliver kraftigt påvirket, vil dens funktion blive nedsat. I svære tilfælde kan man oplever følgende, og i så fald skal man omgående kontakte læge/vagtlæge eller kiropraktor:

– Problemer med at holde på afføring eller urin
– Problemer med at lade vandet selv om man føler trang til det.
– Føleforstyrrelser i skridtet og på inderlårene
– Pludseligt nedsat kraft i benet – også selv om smerterne er forsvundet

Diagnosen diskusprolaps kan ofte stilles alene ved en klinisk undersøgelse hos kiropraktoren, hvor især den neurologisk undersøgelse er vigtig. Ved behov suppleres der nemt og hurtigt med en MR-skanning der kan foretages her på stedet, via privathospitalet Aleris-Hamlet der deler adresse med Kiropraktorerne Ringsted.

Hovedparten af de der får konstateret diskusprolaps, undgår at blive opereret. I stedet behandles med aflastning, manuel mobilisering og med smertestillende medicin i det nødvendige omfang. Det er ikke usædvanligt at et forløb strækker sig over adskillige måneder. Langt de fleste vil efterfølgende kunne genoptage en normal hverdag.

Har du spørgsmål? Så er du meget velkommen til at kontakte klinikken på info@kiro.dk eller tlf. 88440044.