10 tips hvis du hader motion

Hvorfor hader nogle af os motion? Og hvordan kan vi overvinde denne stærke modvilje, så vi kan få glæde af alle de mange livsforlængende fordele ved holde kroppen i gang?

Vi ved alle at det er sundt at motionere, men hvorfor er det så så svært? I løbet af størstedelen af menneskehedens historie har der været mangel på mad, så at være aktiv uden “formål” var ikke rigtigt en mulighed.

Så hvis du har mere lyst til at sidde i sofaen og se din yndlingsserie end at snører løbeskoene eller sætte kurs mod træningscenteret, kan du måske trøste dig med, at trangen til at dovne egentligt er meget naturligt. 

Nedenstående 10 tips er oversat fra DENNE mere fyldestgørende engelsksprogede artikel i The Conversation hvor to forskere fra University of South Australia fortæller om hvad forskningen viser mht. træning og motivation.

 

1. Identificer ‘hvorfor’. Træner du for helbredet skyld? Er det for dine børn? Eller det for den følelse, som motion og træning leverer? Motion har langsigtede fordele for helbredet og funktion, for dine børn og en umiddelbar effekt på humør og vitalitet. At være bevidst om, hvad du ønsker at få ud af træning og motion, kan hjælpe med at omsætte ord og tanker til handling.

2. Aftal at træne sammen med en ven. Du vil være mere tilbøjelig til at fortsætte, da du ikke vil svigte din ven. Forskning indikerer også, at vi træner længere, når vi træner med familiemedlemmer og venner sammenlignet med personer, der træner alene

3. Beløn dig selv med et nyt stykke tøj eller sko, du vil nyde at træne i. Sørg for at gøre belønningen betinget af, at du dyrker en vis mængde motion, så du fortjener det

4. Anskaf en aktivitetsmåler. Fitness-trackere har et væld af funktioner designet til at booste motivationen, som prompter, selvovervågning og målsætning. Et væld af forskning indikerer, at aktivitetsmålere øger vores fysiske aktivitet

5. Træn på samme tid hver dag, så det bliver en vane. Forskning peger på, at motion om morgenen hurtigere bliver til en vane sammenlignet med aftenmotion

6. Find en aktivitet, du nyder. Det er svært nok at starte en ny træningsvane. Forøg dine chancer for at holde fast ved at vælge en aktivitet, du synes er sjov. Du kan også træne med en højere intensitet uden selv at være klar over det, hvis du dyrker en form for motion, du nyder. Hvis du hader at løbe, så lad være med at gøre det. Gå en lang tur i naturen i stedet.

7. Start i det små. Vent til du er parat til at skrue op for aktivitetsniveauet i stedet for at overdrive og lægge for hårdt ud. På den måde er du også mindre tilbøjelig til at blive øm eller få skader.

8. Lyt til up-beat musik. Det forbedrer humøret under træning og reducerer oplevet anstrengelse, hvilket fører til øget output. Disse fordele er særligt effektive til rytmiske, gentagne træningsformer, som gang og løb.

9. Gå tur med hunden. Hundeejere går oftere og længere end andre, og de fortæller, at de føler sig tryggere og mere socialt forbundet i deres nabolag

10. Økonomisk forpligtelse. Ifølge adfærdsøkonomisk teori er mennesket motiveret af tabsaversion. Visse kommercielle hjemmesider har udnyttet det sundhedsmæssigt ved at udarbejde ’forpligtelseskontrakter’, hvor man betaler et finansielt depositum, der går tabt, hvis sundhedsforpligtelsen ikke overholdes. Denne tilgang har vist sig at forbedre den fysiske aktivitet, samt med vedholdenhed i forbindelse med medicinindtag og vægttab.

                                                                             
                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
* Din e-mail:
    Fornavn:
    Efternavn:
    First Name:
 
Email Marketing System fra Marketingplatform.com