Dans er godt for hjernen

Selvom det er velkendt, at regelmæssig motion kan modvirke aldring, viser ny forskning, at den type motion, du vælger, kan have forskellige effekter på aldringsprocessen.

En undersøgelse der sammenligner traditionelle motionsformer med dans, har fundet, at dans var den motionsform, der havde den største positive effekt på forsøgspersonernes hjerner.

Forskeren Kathrin Rehfeld fra Center for Neurodegenerative Sygdomme i Magdeburg, Tyskland, og hovedforfatteren til studiet, forklarer, at både dans og udholdenhedstræning styrker hjerneområder, der normalt svækkes med alderen. Dog var det kun dans, der resulterede i mærkbare forbedringer i forsøgspersonernes balance og motoriske færdigheder.

Undersøgelsen blev offentliggjort i tidsskriftet Frontiers in Human Neuroscience.

I undersøgelsen deltog en gruppe ældre frivillige med en gennemsnitlig alder på 68 år, og undersøgelsen strakte sig over en periode på 18 måneder.

Gruppen blev opdelt i to: Den første gruppe skulle deltage i et ugentligt kursus i udholdenhed og fleksibilitetstræning mens den anden gruppe skulle deltage i kurser, hvor de lærte forskellige danserutiner.

Begge grupper viste forbedringer i hippocampus-området i hjernen, som normalt er tilbøjeligt til at blive mindre velfungerende med alderen, men livet igennem spiller en afgørende rolle i indlæring, hukommelse og balance.

Det skal bemærkes, at de ældre på danseholdet blev udfordret med forskellige danseformer og -hastigheder fra gang til gang. Disse varierede udfordringer antages at være hovedårsagen til den markante forskel i resultaterne mellem de to grupper.

Forskeren Kathrin Rehfeld udtrykker håb om, at denne forskning vil inspirere flere, især ældre, til at inkorporere dans i deres livsstil for at opretholde både fysisk og kognitiv sundhed.

Den fulde artikel kan læses HER. Artiklen er på engelsk.

                                                                             
                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
* Din e-mail:
    Fornavn:
    Efternavn:
    First Name:
 
Email Marketing System fra Marketingplatform.com