Det er aldrig for sent at starte

Et nyt studie fra The University of Sydney understreger, hvor vigtig fysisk aktivitet er for at opnå et langt og sundt liv, især når man kommer op i årene. 

Undersøgelsen, som startede i 1996 med deltagelse af over 11.000 kvinder, viser, at selv dem, der først begyndte at motionere i midten af 50’erne, oplevede betydelige helbredsfordele. 

Denne forskning fremhæver, at det aldrig er for sent at starte med at dyrke motion og opnå de mange fordele, det medfører.

Læs den originale artikel HER 

 

Selv om man har rundet de 50 år kan fysisk aktivitet stadig have markante helbredsmæssige fordele, viser et nyt studie. En aktiv livsstil er ikke blot en valgmulighed, men en nødvendighed for at opnå et langt og sundt liv, især når man kommer op i årene.

Undersøgelsen, der blandt andet er lavet af forskere fra The University of Sydney, begyndte allerede i 1996 med deltagelse af 11.336 kvinder, som på det tidspunkt var mellem 47 og 52 år gamle. Deltagerne blev inddelt i tre grupper: Dem, der konsekvent fulgte WHOs retningslinjer for fysisk aktivitet (150 minutters aktivitet om ugen) i hele den femtenårige periode, dem der begyndte at følge retningslinjerne fra de var 55 år, og dem, der aldrig fulgte retningslinjerne.

Resultaterne viste markante forskelle mellem de tre grupper. Ikke overraskende klarede dem, der konsekvent havde fulgt retningslinjerne, sig bedst. Lige efter kom dem, der begyndte at være aktive fra 55-års alderen, mens de, der aldrig havde fulgt retningslinjerne, klarede sig dårligst.

Studiet viste, at fysisk aktivitet er afgørende for et godt og langt liv. Det er dog aldrig for sent at starte; selv dem, der begyndte i midten af 50’erne, oplevede betydelige helbredsfordele. Konkret var der tre procentpoint forskel i dødelighed mellem de grupper, der var fysisk aktive, og dem, der ikke var det.

Forskellen i dødelighed mellem de to grupper, der var fysisk aktive, og gruppen, der ikke var det, understreger vigtigheden af motion. Jo før man starter, desto bedre, men fordelene er stadig betydelige, selv hvis man først begynder i 50’erne. Det er vigtigt at dyrke motion for at reducere risikoen for aldersrelaterede sygdomme som blodpropper, hjerte-kar-sygdomme og diabetes 2.

Især styrketræning er gavnlig mellem 50-65 år, hvor aldringsprocessen accelererer. Ved at opbygge og vedligeholde muskler kan man modvirke nogle af de negative effekter af aldring. Når man når 70’erne, er træning, der forbedrer balance og bevægelse, også vigtig for at reducere risikoen for fald og hoftefrakturer, som kan være fatale.

Samlet set viser studiet, at fysisk aktivitet er afgørende for et langt og sundt liv, og at det aldrig er for sent at begynde at motionere.

                                                                             
                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
* Din e-mail:
    Fornavn:
    Efternavn:
    First Name:
 
Email Marketing System fra Marketingplatform.com