Røntgenundersøgelse

Røntgenundersøgelse

Kiropraktorerne Ringsted har via vores samarbejde med privathospitalet Aleris adgang til den nyeste digitale røntgenteknologi og er dermed sikret billeder af optimal kvalitet.

Oftest er et røntgenbillede ikke nødvendigt for at kiropraktoren kan iværksætte en effektiv behandling idet det er relativt sjælden at røntgenbilleder eller andre billeddiagnostiske undersøgelser viser forandringer der vil ændre på det allerede planlagte behandlingsforløb.

Der henvises kun til en røntgenundersøgelse hvis indikationerne for dette er til stede og det er derfor ikke muligt at få en røntgenundersøgelse via klinikken uden forundersøgelse ved en af klinikkens kiropraktorer og undersøgelsen foretages kun hvis den er klinisk relevant.  

En røntgenundersøgelse i kiropraktorpraksis bruges primært hvis der mistænkes forandringer i selve knoglen. Det kunne f.eks. være betydende slidgigt, knoglebrud, sygdom i knoglen, knogleskørhed og lign. Desuden kan kiropraktoren se om der er medfødte eller tilegnede skævheder eller misdannelser, der kan være af betydning for diagnose og behandling.

På et røntgenbillede er det ikke muligt at diagnosticere f.eks. diskusprolaps eller nerver der sidder i klemme. Disse strukturer er for bløde, og røntgenstrålerne vil derfor gå lige igennem uden at registrere eventuelle forandringer.

Selve undersøgelsen er smertefri og foregår ved, at man bliver placeret foran en plade, der er følsom overfor røntgenstråler. Alt efter hvor meget modstand strålerne møder på deres vej gennem kroppen vil de enkelte strukturer fremstå med forskellige gråtoner på det endelige billede.

Når undersøgelsen er foretaget vil billederne blive bekrevet af en radiolog fra Aleris og der sendes en kopi af beskrivelsen til egen læge.

                                                                             
                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
* Din e-mail:
    Fornavn:
    Efternavn:
    First Name:
 
Email Marketing System fra Marketingplatform.com