Hovedpine

Herunder kan du læse lidt om de mest almindelige årsager til hovedpine samt mulighederne for behandling. 

Hvis du har spørgsmål, er du til enhver tid velkommen til at kontakte klinikken eller tale med din kiropraktor eller fysioterapeut næste gang du er hos os.

Hovedpine

Et af de mest almindelige problemer i den danske befolkning er hovedpine og mange er plaget i en sådan grad at det påvirker deres dagligdag. Desværre er der også mange som tror, at det er noget de bare må lære at leve med. I virkeligheden er der ofte ganske gode muligheder for behandling.

Når kiropraktoren har udelukket mere alvorlige – og heldigvis sjældne – årsager til hovedpine, vil det meget ofte vise sig at hovedpinen stammer fra spændinger og låsninger i nakke og skuldre. Ofte kaldes dette derfor for spændingshovedpine. 

Spændingshovedpine reagerer ofte både godt og hurtigt på manuel behandling inkl. kiropraktik og fysioterapi. Den manuelle behandling vil have fokus på at løsne for stive led og muskler i regionen, men det vil også være vigtigt at ændre eventuelle uheldige arbejdsstillinger m.v. og genskabe muskelbalancen via træning og div. øvelser.

En anden almindelig for hovedpine som også typiske stammer fra skuldre og nakke, er den såkaldte “Cervicogene hovedpine”. Denne type hovedpine har mange karakteristika til fælles med migræne og bliver derfor nogen gange fejldiagnostiseret. En del af disse “migræner” kan derfor med succes lindres via. manuel terapi i kombination med træningsterapi.   

De reelle migræner kan bl.a. have en muskuloskeletale årsag, og i disse tilfælde vil manuel behandling og træningsterapi typisk også have effekt. 

Ikke sjældent vil man desuden blive bedt om at nedtrappe eller stoppe med evt. smertestillende medicin da en af de mest almindelige bivirkninger til mange af disse piller paradoksalt nok er netop hovedpine.

                                                                             
                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
* Din e-mail:
    Fornavn:
    Efternavn:
    First Name:
 
Email Marketing System fra Marketingplatform.com