Tinnitus

Herunder kan du læse lidt om nogle af de mest almindelige årsager til tinnitus samt hvilke muligheder der er for behandling.

Hvis du har spørgsmål, er du til enhver tid velkommen til at kontakte klinikken eller tale med din kiropraktor eller fysioterapeut næste gang du er hos os.

Tinnitus

Tinnitus er en generende, og typisk konstant, lyd i ét eller begge ører som ikke stammer fra eksterne lydkilder, men i stedet opstår i selve øret og/eller hjernen. Lyden kan have mange forskellige karakterer og bliver beskrevet som alt fra en brummen og summen til hyle- og ringetoner.

Årsagen til tinnitus er normalt ukendt og problemet er notorisk svært at behandle. Til tider skyldes tinnitus dog spændinger i nakke, skuldre og kæbemuskulatur, som igen kan være opstået pga. stivhed og låsninger i områdets led hvorved musklerne forhindres i at fungere optimalt.

Hvis din tinnitus vurderes at have en muskuloskeletal årsag planlægges et forløb hvor behandlingen typisk vil være en kombination af relevant manuel terapi kombineret med træningsterapi samt rådgivning i relevant omfang omkring f.eks. arbejdsstillinger, hovedpuder, briller, tandeftersyn samt kost og livsstilændringer.

Efter ca. 5 behandlinger vil der normalt blive gjort status og det vil blive afgjort om behandlingen skal fortsætte, eller om der er behov for yderligere udredning og behandling i andet regi.


                                                                             
                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
* Din e-mail:
    Fornavn:
    Efternavn:
    First Name:
 
Email Marketing System fra Marketingplatform.com